Anja Schornagel-Kempers - Praktijk voor Acupunctuur, Shiatsu en Guasha

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur, ook wel auriculotherapie genoemd, heeft als doel het behandelen van klachten en disbalans in het lichaam en de geest met het oor als werkterrein. Ooracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupucntuur. De oorsprong is Chinees, duizenden jaren geleden werd al een vorm van ooracupunctuur toegepast. Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt ( 1960) van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor.

Deze vorm van acupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten. Op de oorschelp bevindt zich een projectie van het gehele lichaam. Het gemakkelijkst kan men de projectie onthouden wanneer men een op zijn kop staande foetus geprojecteerd denkt in de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terug vinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp. Vanuit het oor is er een directe koppeling met de hersenen. Via het prikkelen van punten op het oor worden gekoppelde zones in de hersenen beïnvloed.

Bij ooracupunctuur worden kleine naaldjes aangebracht die 20 minuten blijven zitten. Daarnaast kan worden gekozen voor zeer kleine verblijfsnaaldjes die enkele dagen blijven zitten en zonodig door u regelmatig kunnen worden gemanipuleerd.

Ooracupunctuur kan als een op zichzelf staande behandeling worden toegepast of in combinatie met lichaamsacupunctuur of Shiatsu.

 

 

ooracupunctuur1