Anja Schornagel-Kempers - Praktijk voor Acupunctuur, Shiatsu en Guasha

De behandeling

Iedere behandeling begint met het op een rijtje zetten van waar U ondersteuning bij nodig heeft. Ik stel u een aantal vragen over uiteenlopende aspecten van uw gezondheid zoals bijvoorbeeld het slapen, de stoelgang, het welbevinden en uw energie niveau. Vervolgens pas ik verfijnde diagnostische technieken toe zoals het voelen van de pols, het zien van de tong en eventueel het voelen van de Hara(buik). Hiermee breng ik de energie van uw inwendige systemen en organen in kaart. Met al deze informatie stel ik een diagnose en leg deze aan u uit. Bij een eerste behandeling is dit diagnostische deel langer dan bij de vervolgbehandelingen.

Ik stel u vervolgens een behandelplan voor waarin uw eigen voorkeur voor een bepaalde therapievorm ook een rol speelt. U krijgt inzicht in frequentie van behandelingen en het te verwachten totale behandeltraject. Dit traject kan uit verschillende fasen bestaan waarbij bijvoorbeeld pijnvermindering als eerste behandeld gaat worden. Ik behandel niet alleen uw klachten, ik ga ook naar de wortels van uw probleem. Het doel van de behandeling is niet alleen het verminderen van de klachten maar ook en vooral om het behandelen van de oorzaak van de klachten en het daarmee voorkomen ervan.

De behandeling zelf bestaat uit Acupunctuur, Shiatsu of Guasha en soms een combinatie van deze therapieën, mogelijk met ondersteuning van mijn andere specialisaties. Het doel is uw energieblokkades op te heffen, energie weer te laten stromen en u weer in balans te brengen. Tijdens de behandeling kunt u interne veranderingen in uw lichaam voelen zoals warmte, ontspanning, interne beweging een prikkelend gevoel. De effecten van de behandeling zijn vaak langdurig omdat veranderingsprocessen in gang worden gezet.

Na de behandeling krijgt u, indien nodig, do-in oefeningen mee, advies over voeding, advies over thuisgebruik van etherische olieën en advies over leefwijze om het effect van de behandelingen te ondersteunen.

Indicaties en keuze van behandelingsvorm

U verwacht wellicht een lijstje met toepassingen van verschillende therapieën bij bepaalde klachten. Dat kan ik u niet geven. Het is heel individueel. Zo kan de ene persoon met bijvoorbeeld kloppende hoofdpijn in het achterhoofd heel veel baat hebben bij Acupunctuur terwijl een andere persoon met dezelfde soort hoofdpijn juist Shiatsu nodig heeft. Dit heeft te maken met het feit dat oorzaken van klachten verschillen en dat iedere persoon een andere constitutie heeft, een andere (ziekte) geschiedenis, een andere emotionele beleving. Feit is dat Acupunctuur en Shiatsu succesvol worden toegepast bij een zeer breed scala aan gezondheidsproblemen. De keuze tussen deze therapieën, en ook de keuze van te behandelen meridianen en acupunctuurpunten is persoonsafhankelijk.

Het individueel beoordelen en behandelen is juist de kracht van de Oosterse geneeswijzen! Ik maak hierbij gebruik van mijn jarenlange ervaring, mijn kennis en van de 4 shins: de weg van het luisteren, de weg van het observeren, de weg van het vragen stellen en de weg van het aanraken.

Ik werk vanuit vertrouwen en respect.

 

 

 

behandeling1

de weg van het observeren

 

behandeling2

de weg van het luisteren

 

behandeling3

 de weg van het vragen stellen

 

behandeling4

de weg van het aanraken