Anja Schornagel-Kempers - Praktijk voor Acupunctuur, Shiatsu en Guasha
Shiatsu bij kinderen

Bij kinderen zijn veel systemen zoals spijsvertering en afweersysteem nog in ontwikkeling. Zo ook is het netwerk van meridianen (de energiekanalen) nog niet tot volledige ontplooiing gekomen waardoor in het kinderlichaam relatief snel verstoringen in de energiebalans ontstaan. Mede hierdoor zijn kinderen extra gevoelig voor invloeden van buitenaf, snel uit hun natuurlijke balans en vaker ziek. Deze balans is ook snel weer hersteld omdat kinderen en baby's over een jonge, veerkrachtige en zuivere energie beschikken.

Voor baby's, peuters en jonge kinderen gebruik ik een vorm van Shiatsu die is aangepast aan de ontwikkelingsfase van het meridiaansysteem. Het doel is het opheffen van blokkades en verstoringen van de Qi (energiestroom) in de meridianen.

Shiatsu is effectief bij fysieke klachten bij kinderen die te maken hebben met de luchtwegen (chronische verkoudheden, astma, hoesten, oorontstekingen, allergie)  of met de spijsvertering (diarree, obstipatie, buikpijn, matige eetlust). Ook problemen met gedrag en emotie zijn heel goed te behandelen (druk en nerveus gedrag, angst, slecht slapen, bedplassen, weinig zelfvertrouwen).

Ik heb veel ervaring met het behandelen van kinderen. Bij de diagnose gebruik ik de traditionele pols-, buik- en tongdiagnose, praat ik met het kind, en natuurlijk ook met de ouders. Ook gebruik ik Shiatsu technieken om energieverstoringen op te sporen. Ik beweeg mee met het spel van het kind en ik gebruik de speelse energie van het kind voor een optimaal resultaat. De behandeling kan op schoot plaatsvinden, op de mat op de grond of op de behandeltafel. Ik betrek de ouders bij de behandeling en geef eenvoudige technieken mee voor thuis. 

 

 

 

kinderen1

 

kinderen2